Een geweldige stap vooruit

23 juli 2020

Stichting Smiles of Hope aangewezen als ANBI

23 juli 2020

Door: Frank Rikken

Terwijl het leven in Nederland langzaam weer op gang lijkt te komen, wordt de situatie in Cambodja steeds schrijnender. Voldoende reden voor Stichting Smiles of Hope om met extra inspanning het verschil te kunnen maken. De toekenning van de ANBI-status is een geweldige stap vooruit.

ANBI Status

Sinds 1 juli van dit jaar is Stichting Smiles of Hope met terugwerkende kracht officieel een ANBI – een Algemeen Nut Beogende Instelling. Deze status biedt aantrekkelijk voordeel. Personen of bedrijven die doneren aan een ANBI mogen hun giften namelijk aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. En jouw donaties zijn welkomer dan ooit. 

Inmiddels hebben we al behoorlijk wat laptops ontvangen en er is nog een flink aantal toezeggingen gedaan. Planning is nu om in september de eerste batch naar Cambodja te verschepen, maar daar is uiteraard geld voor nodig. Voor het opknappen en repareren van de apparatuur en het leegmaken van harde schijven. Maar ook voor het daadwerkelijk vervoeren naar Cambodja.

Siem Reap

De situatie in Siem Reap is intussen schrijnend geworden. Deze regio is volkomen afhankelijk van het toerisme. Het enorme tempelcomplex van Angkor Wat (UNESCO Wereld erfgoed) is dé trekpleister van deze regio. Maar het toerisme is als gevolg van de pandemie met een schok volledig tot stilstand gekomen. Geen toeristen betekent voor de mensen in Siem Reap geen inkomen. De bevolking is in één klap teruggeworpen in de tijd.

Smiles of Hope zet zich in om talentvolle jongeren in deze regio te helpen om deze uitzichtloosheid te keren. Door studie mogelijk te maken en door hen te coachen bij het vinden van werk dat kansrijk is. Dat doen we door het beschikbaar stellen van technologie en training. Met behulp van lokale initiatieven en concrete hulp ter plaatse. Help jij ons om onze doelen te bereiken? Doneer dan. Ook eenmalige donaties zijn van harte welkom. 

Dank je wel!

Stichting Smiles of Hope is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Uw gift is daarom fiscaal aftrekbaar

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van stichting Smiles of Hope? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact

Albert Schweitzerstraat 39
6836LA  Arnhem

+31 26 845 33 30
info@smilesofhope.nl
KvK 77483642
RSIN 861021629
IBAN:  NL97 INGB 0009 1197 66

CONTACTFORMULIER