Piles of laptops
Laptops

We verzamelen laptops, zorgen voor het gecertificeerd wissen van alle data en knappen ze op voor gebruik in Cambodja

Afgeschreven laptops

een tweede leven

In Nederland en de ons omringende landen is het heel gebruikelijk dat een laptop computer wordt afgeschreven na een jaar of drie tot vier. De ontwikkelingen van technologie gaan snel en daarom is de levensduur van computers beperkt. Bovendien worden laptops door het gebruik langzamer. Veel laptops belanden ergens in de opslag, omdat de data die erop staat bewaard moet worden.

Stichting Smiles of Hope geeft die laptops een tweede leven. We wissen de data veilig en zetten nieuwe, gratis software op de laptops, zodat ze in Cambodja gebruikt kunnen worden door studenten in de door ons geselecteerde projecten.

Waarom geen desktops?

Soms krijgen we de vraag: Waarom eigenlijk geen desktop computers? Het antwoord op die vraag is eenvoudiger dan je denkt. Cambodja heeft op veel plekken te maken met een onbetrouwbare elektrische infrastructuur. Daardoor zijn er heel geregeld onderbrekingen in de toevoer van elektriciteit. En dan is het studeren en werken op een desktop computer natuurlijk geen optie.

Stapel laptops
Laptop afgeschreven?

Na een opknapbeurt kan hij nog jaren mee in onze projecten

Wissen van data

We weten dat harde schijven gevoelige data kunnen bevatten. Die data moet natuurlijk niet op straat komen te liggen. Daarom gaan we zorgvuldig met deze data om. We zorgen voor het gecertificeerd wissen van de harde schijven van jouw laptops. Het formatteren van een harde schijf of opnieuw installeren van Windows is daarvoor niet genoeg! Pas als de gegevens meerdere malen overschreven zijn dan zijn ze echt onvindbaar.

En dat is precies wat we doen

We maken hierbij gebruik van de software van Blancco. Hierdoor zal nieuwe eigenaar met geen mogelijkheid wachtwoorden, inlogcodes of privé-documenten  terugvinden.

blancco-powered

Laptop(s) doneren

Heb je één of meerdere laptops die je wilt doneren? Laat het ons dan weten. Door je laptop hieronder aan te melden, kunnen wij een inschatting maken van de mate waarin wij hem kunnen opknappen en hergebruiken. Wij nemen vervolgens contact met je op om vervoer en eventuele acties te bespreken.

Kruis aan wat van toepassing is
Kies een optie
De laptop(s) is (zijn) al helemaal leeg. (NO DATA)
De laptop(s) moet(en) nog gewist worden

Stichting Smiles of Hope is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Uw gift is daarom fiscaal aftrekbaar

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van stichting Smiles of Hope? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact

Albert Schweitzerstraat 39
6836LA  Arnhem

+31 26 845 33 30
info@smilesofhope.nl
KvK 77483642
RSIN 861021629
IBAN:  NL97 INGB 0009 1197 66

CONTACTFORMULIER