LCA Cambodia
Organisatie: LCA Cambodia
Flatlogo lca

Organisatie: LCA Cambodia

De Legal Consultant Association (LCA) is een baanbrekende non-profitorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van juridische educatie en het bieden van toegankelijke juridische hulp aan de onderbedeelde gemeenschappen in Cambodja. Met een diepgewortelde missie om het bewustzijn van juridische rechten binnen deze gemeenschappen te verhogen, richt LCA zich op het overbruggen van de kloof tussen theoretische juridische kennis en praktische juridische vaardigheden. Door middel van een uniek programma biedt LCA law studenten de mogelijkheid om al tijdens hun studie praktijkervaring op te doen onder begeleiding van ervaren juridische professionals. Deze aanpak stelt studenten niet alleen in staat om hun carrière met een voorsprong te beginnen, maar draagt ook bij aan het creëren van een meer geïnformeerde en juridisch vaardige gemeenschap. De LCA is ook sterk betrokken bij voorlichtingsprogramma's die zich richten op essentiële thema's zoals huiselijk geweld, waarbij zowel slachtoffers als daders worden geïnformeerd over hun rechten en de wettelijke procedures in Cambodja. Door juridische hulp kosteloos aan te bieden aan diegenen die het zich niet kunnen veroorloven, streeft de LCA ernaar om rechtvaardigheid toegankelijk te maken voor iedereen.

Samenwerking

Smiles of Hope is trots op de samenwerking met de Legal Consultant Association (LCA), gestart in maart 2024, als onderdeel van onze missie om educatieve en juridische initiatieven wereldwijd te ondersteunen. Deze samenwerking weerspiegelt onze gezamenlijke inzet voor het bevorderen van juridische educatie en het bieden van essentiële juridische hulp aan de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Cambodja. In lijn met onze toewijding aan maatschappelijke ontwikkeling, heeft Smiles of Hope waardevolle technologische middelen gedoneerd, waaronder computers en laptops, om de operationele capaciteiten van de LCA te versterken.

Bovendien hebben we samen met IJsseldijk Advocaten een budget beschikbaar gesteld om LCA te ondersteunen bij het creëren van educatieve inhoud, het ontwikkelen en drukken van voorlichtingsmateriaal en het produceren van korte informatieve films. Deze bijdragen zijn ontworpen om LCA te assisteren bij hun voorlichtingsprogramma's en het vergroten van het bewustzijn van juridische rechten binnen Cambodjaanse gemeenschappen. Smiles of Hope voorziet ook in de expertise van een communicatiespecialist, beschikbaar op aanvraag, om de door LCA geproduceerde materialen te evalueren en te verbeteren, waarmee we de impact van onze gezamenlijke inspanningen op de gemeenschap maximaliseren. Door deze samenwerking hopen we een duurzame verandering te stimuleren in de manier waarop juridische educatie wordt benaderd en hoe juridische hulp wordt verleend in Cambodja.

Andere projecten

Chikara Cambodia

Chikara Cambodia

Chickara Cambodia biedt jongeren in Cambodja de kans om te studeren. Daarvoor biedt deze stichting zowel de financiële middelen, als persoonlijke begeleiding en gepaste vakkennis. Tegelijkertijd maakt Chikara Cambodia jongeren bewust van de belangrijke milieu-uitdagingen waar Cambodja voor staat. Zodat zij de kennis die zij tijdens hun studie opdoen, gaan gebruiken om hun land op een duurzame manier verder op te bouwen.

Advanced Centre for Empowerment

Advanced Centre for Empowerment

Stichting Smiles of Hope wil een bijdrage leveren aan dit project door het beschikbaar stellen van laptops en het op regelmatige basis verzorgen van trainingen door professionele trainers. Daarnaast wil de stichting een bijdrage leveren aan het samenstellen van het Curriculum en het faciliteren bij het vinden van klanten in Europa voor Alunmi.

ANBI

Stichting Smiles of Hope is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Uw gift is daarom fiscaal aftrekbaar

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van stichting Smiles of Hope? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact

Albert Schweitzerstraat 39
6836LA  Arnhem

+31 26 845 33 30
info@smilesofhope.nl
KvK 77483642
RSIN 861021629
IBAN:  NL97 INGB 0009 1197 66

CONTACTFORMULIER

Stichting Smiles of Hope is lid van Partin, de branchevereniging voor kleine goede doelen in ontwikkelingssamenwerking

BEKIJK ONS PROFIEL