Gezondheid, vrijheid en vriendschap

5 mei 2020

Gezondheid, vrijheid en vriendschap

5 mei 2020

Door: Frank Rikken

Smiles of Hope is live! In korte tijd richtten we de stichting op, maakten we een website, vroegen we de ANBI-status aan en vanaf vandaag is de doneerfunctie op de site actief. Alleen maar goed nieuws zou je zeggen. Maar de realiteit is helaas compleet anders.

Terwijl ook ik, net als velen met mij, alle zeilen bij moet zetten om mijn bedrijf op koers te houden, gaan mijn gedachten uit naar mijn vrienden in Cambodja. Naar al die jonge mensen die vol enthousiasme deelnamen aan trainingen en workshops. Met als enige doel een betere toekomst voor zichzelf, hun familie en de lokale gemeenschap. 

Diep geworteld

Die hoop is door de virusuitbraak volledig de grond in geslagen. In Cambodja zijn geen steunpakketten of sociale vangnetten. Geen werk betekent daar simpelweg geen geld. Met als gevolg dat de mensen die juist de eerste stapjes omhoog hadden gezet, nu alleen nog bezig zijn met overleven. Het raakt me diep. 

De situatie in Cambodja doet mij eens te meer beseffen hoe onze westerse wereld verworden is tot een koopkrachtmachine die vooral oog heeft voor welvaart in plaats van welzijn. Gezondheid, vrijheid en vriendschap zie ik persoonlijk als veel belangrijkere waarden dan het vermogen om de nieuwste auto, een groter huis of de hipste gadgets aan te kunnen schaffen. Zelfs in deze tijden, nu we allemaal een flinke stap terug moeten doen, merk ik dat dat besef heel diep in mij als persoon geworteld zit.

Wat in het vat zit...

Voor mij is het dan ook niet meer dan vanzelfsprekend om me vol in te blijven zetten voor de stichting. Soms tegen beter weten in, omdat ik echt wel snap dat veel mensen zich nu vooral druk maken om hun eigen toekomst. Maar toch blijf ik een beroep doen op eenieder om Smiles of Hope te steunen. Doneer laptops, tablets en smartphones of doe een financiële bijdrage, zodat wij de apparatuur kunnen refurbishen en verschepen. Met jouw hulp kan Stichting Smiles of Hope meteen weer aan de slag zo gauw de grenzen opengaan. 

Terwijl ik dit schrijf, had ik eigenlijk in Cambodja zullen zijn. Ik wilde de maand mei gebruiken om lokale initiatieven te bezoeken en daar de eerste laptops die gedoneerd zijn in te zetten en weer trainingen te geven. Voorlopig zit dat er niet in, maar wat in het vat zit verzuurt niet.  

Stichting Smiles of Hope is niet alleen live, maar vooral alive en dat geeft mij hoe dan ook een onbetaalbaar geluksgevoel.

NB.
Ik wil Mach3Builders nogmaals danken voor het beschikbaar stellen van hun prachtige tool SellWise. Dankzij hen zijn wij in staat om donaties op te halen.

Stichting Smiles of Hope is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Uw gift is daarom fiscaal aftrekbaar

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van stichting Smiles of Hope? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact

Albert Schweitzerstraat 39
6836LA  Arnhem

+31 26 845 33 30
info@smilesofhope.nl
KvK 77483642
RSIN 861021629
IBAN:  NL97 INGB 0009 1197 66

CONTACTFORMULIER