Een update uit Cambodja

Op bezoek  bij onze vrienden in Advanced Centre of Empowerment (ACE)

Op bezoek  bij onze vrienden in Advanced Centre of Empowerment (ACE)

Februari 2021

Door: Melanie van Gendt

Afgelopen woensdag zijn Chakrya en ik op bezoek gegaan bij onze vrienden in Advanced Centre of Empowerment (ACE), om te kijken hoe het staat met de progressie van de projecten. Frank is helaas weer in Nederland, maar gelukkig bestaat Videobellen, en konden we toch gezellig met z’n allen bijeenkomen! Na een paar keer draaien met de tablets waren we allemaal Horizontaal in beeld en konden we de vorderingen bespreken.

Op zoek naar huisvesting

JC is druk bezig met het vinden van een geschikt pand voor de huisvesting van een nieuw YLC (Young Leaders Centre) naast de sloppenwijk “Boeung Trabek”. Een sloppenwijk midden in Phnom Penh, waar Frank en ik een paar maanden terug nog op bezoek zijn geweest. Het blijkt niet mee te vallen een om een pand te vinden dat aan de wensen voldoet. Prioriteit is dat het zeer nabij de sloppenwijk is, zodat de kinderen hier zonder problemen kunnen komen. De alsmaar rijzende huurprijzen in de hoofdstad maken het echter niet makkelijk om een geschikte en betaalbare plek te vinden. Maar waar een wil is is een weg! En hopelijk kan er snel een geschikte locatie worden gevonden zodat de kinderen uit de sloppenwijk een plek hebben om zich te ontwikkelen.

In de tussentijd heeft een jonge universiteit student in ACE die erg geïnteresseerd is in IT, Raksmey, de verantwoordelijkheid genomen voor de praktische zaken rondom de opzet van het computerlokaal. Hij heeft alle laptops ondertussen geïnstalleerd, en zijn de “Do’s en Dont’s ” rondom het gebruik van de laptops uitgewerkt in mooie infographics. Met begeleiding van twee Cambodiaanse ervaringsdeskundigen in IT  (Soton en Bunlin) zijn ze ook de opzet aan het maken voor de lessen in Computervaardigheid en Engels. Geweldig dat de kennis en skills zo worden doorgegeven, Raksmey nieuwe ervaringen opdoet, en uiteindelijk zelf de kinderen in de sloppenwijk kan lesgeven in digitale vaardigheden.

"A video-call makes the world smaller"

Stichting Smiles of Hope is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Uw gift is daarom fiscaal aftrekbaar

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van stichting Smiles of Hope? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact

Albert Schweitzerstraat 39
6836LA  Arnhem

+31 26 845 33 30
info@smilesofhope.nl
KvK 77483642
RSIN 861021629
IBAN:  NL97 INGB 0009 1197 66

CONTACTFORMULIER