Een noodkreet uit Phnom Penh

5 augustus 2020

Een drama voltrekt zich in Phnom Penh

5 augustus 2020

Door: Frank Rikken

Terwijl Stichting Smiles of Hope flink aan de weg timmert in deze onzekere tijden voltrekt zich in Phnom Penh een groot drama in een van de projecten van het Advanced Centre for Empowerment. Smiles of Hope draagt met raad en daad bij aan deze NGO in Cambodja en de toekomst voor de projecten daar zag er rooskleurig uit. ACE faciliteert al sinds 1995 jongeren in een van de grootste sloppenwijken om te kunnen wonen en studeren. In ruil daarvoor geven de studenten lessen aan kleine kinderen in de wijk. (lees hier meer over dat project)

Het ging net zo goed toen de Corona pandemie toesloeg

Toen kwam de COVID-19 pandemie en werden alle lessen van studenten en kinderen tijdelijk stilgelegd. Tijdens de schorsing van lessen werkte het lokale team heel hard aan het renoveren van het centrum, het vervangen van kapotte stoelen en leermaterialen om zo klaar te zijn voor de heropening.

De genadeklap

En toen, midden in de crisis van de pandemie besloot de lokale overheid om over te gaan tot volledige ontmanteling van de sloppenwijk. De 650 mensen uit 135 gezinnen moesten van de een op de andere dag hun krotwoningen verlaten. De arme gezinnen in de wijk leefden daar aan de rand van een vuilnishoop, waar ze leefden van de verkoop van opgeknapte, gerecyclede producten. De bewoners hebben nu braakliggend stuk grond op 45 kilometer afstand, buiten de stad toegewezen gekregen. Zonder stromend water, zonder elektriciteit. Ieder gezin heeft een stuk grond van 4 bij 15 meter en honderd dollar ontvangen. Dit is natuurlijk volkomen ontoereikend om een nieuw onderkomen te bouwen.

Hulp is heel hard nodig

ACE heeft daarom besloten om deze gezinnen heel concreet te ondersteunen. Door 120 gezinnen minstens 3-5 maanden van voedsel te voorzien en daarnaast 87 huishoudens te voorzien van bouwmaterialen om hun huis te bouwen en sanitaire voorzieningen aan te leggen. Smiles of Hope ondersteunt hierin en doet daarom een beroep op donateurs.

Wat is er nodig?

Er is heel veel hulp nodig om de gezinnen een goede plek te kunnen geven. Daarvoor is tijd nodig en geld. In de tijd dat de huizen gebouwd worden is het nagenoeg onmogelijk om ook in het levensonderhoud te voorzien voor de gezinnen. Daarom is een (minimale) begroting gemaakt van ongeveer $40,000. Smiles of Hope wil hieraan graag bijdragen met jouw hulp. 

  • Support food 120 most needed Families for 3 months:   $7,210
  • Zinken daken voor 87 huizen $7,830
  • Houten pilaren (6 per huis) voor 87 huizen $6,090
  • Zinken golfplaten voor muren $12,397
  • 12 latrine faciliteiten $3,600
  • Elektriciteitsvoorzieningen $3,000

Stichting Smiles of Hope is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Uw gift is daarom fiscaal aftrekbaar

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van stichting Smiles of Hope? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact

Albert Schweitzerstraat 39
6836LA  Arnhem

+31 26 845 33 30
info@smilesofhope.nl
KvK 77483642
RSIN 861021629
IBAN:  NL97 INGB 0009 1197 66

CONTACTFORMULIER