20 perfecte laptops van de gemeente Helmond

31 juli 2020

Een mooie donatie van de gemeente Helmond

31 juli 2020

Door: Frank Rikken

We zijn dankbaar. Dankzij de enthousiaste inzet van Giel Hagelaar van de Gemeente Helmond hebben we deze week de eerste grote donatie van laptop computers binnen gekregen. 20 laptops in perfecte staat hebben we mogen ophalen. 

Samenwerking is de sleutel voor succes

En deze prachtige donatie is ook tot stand gekomen dankzij onze samenwerking met de stichting Chikara Cambodia, waar Giel Hagelaar bestuurslid is. En terwijl de wereld nog altijd op slot zit, gaan wij door met de voorbereidingen. Zo kunnen we straks als de mogelijkheden er weer zijn een behoorlijke hoeveelheid computers naar Cambodja brengen. We ontvangen nu wekelijks aanbiedingen van individuele gevers. Oude laptops kunnen we nog altijd heel goed gebruiken. In de meeste gevallen bouwen we ze om als Chromebook. Dat heeft als voordeel dat studenten in Cambodja straks direct gebruik kunnen maken van alle vrij toegankelijke software van Google. Heel laagdrempelig en... Gratis beschikbaar. 

Gecertificeerd wissen van de data

Natuurlijk is het van belang dat de data op de laptop computers netjes en veilig van de harde schijven gewist wordt. Gelukkig hebben we een vruchtbare samenwerking met BLANCCO. Met behulp van hun tools wordt alle data veilig en gecertificeerd vernietigd en is er geen risico dat gevoelige data op straat komt te liggen. Stichting Smiles of Hope is geauthoriseerd om deze software te gebruiken en we geven dus -als daarom gevraagd wordt- tegen een sterk gereduceerde prijs certificaten uit na het wissen van de harde schijven. 

De laptops worden gecertificeerd gewist met de software van BLANCCO

Laptops naar Cambodja verschepen...

De volgende uitdaging wordt het verschepen van de computers naar Cambodja. Het is de planning om de eerste zending in september of oktober dit jaar te doen. Het ontbreekt op dit moment helaas alleen nog aan voldoende middelen om de zending te versturen. Als gevolg van de Corona crisis wordt het nog een hele uitdaging om hiervoor sponsoring te vinden. We geven echter niet op en doen een dringend beroep op ons netwerk om ons hierin te helpen. Met een bedrag van €2000 kunnen we de eerste 50 laptops verschepen en kunnen ze worden ingezet in onze projecten. Help jij ons om deze drempel te halen?

Stichting Smiles of Hope is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) Uw gift is daarom fiscaal aftrekbaar

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van stichting Smiles of Hope? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Contact

Albert Schweitzerstraat 39
6836LA  Arnhem

+31 26 845 33 30
info@smilesofhope.nl
KvK 77483642
RSIN 861021629
IBAN:  NL97 INGB 0009 1197 66

CONTACTFORMULIER