Breaking the Cycle of Poverty through Education and Environmentalism:

Introducing the Rubbish School

De "Rubbish School": een uniek initiatief in Siem Reap, Cambodja

Januari 2023

By: Frank Rikken

In Siem Reap, Cambodja, is er een uniek initiatief opgericht door de lokale tourguide en fotograaf Koemle Saing. Door de uitbraak van Covid-19 viel zijn werk weg, maar in plaats van zich bij zijn lot neer te leggen, zag hij een groot probleem in zijn gemeenschap: kinderen uit kansarme gezinnen konden niet naar school en er werd overal single use plastic weggegooid. Dit was de aanleiding voor de oprichting van de "Rubbish School".

De "Rubbish School"

De "Rubbish School" is een educatieprogramma waarbij kinderen Engelse les en computervaardigheden krijgen, maar waarbij ze hun lessen betalen met afval dat ze uit het milieu weghalen. Door dit op te pakken, worden ze zich bewust van de verontreiniging en leren ze tegelijkertijd belangrijke vaardigheden.

Onze stichting, Stichting Smiles of Hope, heeft vorig jaar al een aantal laptops gedoneerd aan de "Rubbish School" en dit jaar hebben we de mogelijkheid gehad om vijf prachtige moderne laptops te geven. Hiermee kan het computerklasje nu voorlopig goed vooruit. We hebben de computers klaargemaakt en goede software geïnstalleerd. Dit hebben we betaald met de opbrengst van de verkoop van enkele oudere computers aan lokale ondernemers en donaties uit Nederland.

Impact

Wij geloven dat dit initiatief een grote impact zal hebben op de jongeren die eraan deelnemen. Het geeft hen de kans om hun talenten te ontwikkelen en hun dromen te verwezenlijken, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een betere toekomst voor hun gemeenschap. We zijn trots dat we een bijdrage konden leveren aan deze inspirerende organisatie en we zijn benieuwd naar de toekomstige ontwikkelingen.

ANBI

The Smiles of Hope Foundation is a Public Benefit Organisation (PBO) . Donations are therefore tax-deductible.

Sign Up for Newsletter

Do you want to stay informed about the activities of the Smiles of Hope foundation? Sign up for our newsletter.

Contact

Albert Schweitzerstraat 39
6836LA  Arnhem | Netherlands

+31 26 845 33 30
info@smilesofhope.nl
KvK 77483642
RSIN 861021629

CONTACTFORM

Smiles of Hope is Partin member.

VISIT OUR PROFILE